fredag 29 juli 2016

Högsommar

har vi nu när juli snart övergår i augusti. Och även högsommarvärme och sol, till stor glädje för alla semesterfirare. Familjen har varit här i omgångar och bloggen har som vanligt blivit litet försummad under semestertider. Och inte har jag hunnit sticka eller brodera, och ogräset växer högt.
Falkenberg Strandbad, fotot är taget från bryggan innan vi gick in för att äta middag. 


Hortensiorna blommar för fullt. Här är två 'grönblommande' hortensior, den högra heter Caipirinha, den vänstra som började som vit men blir grönare efterhand, saknade etikett. Det kan vara Magical Jade.  

                               



















Bildcollage på hortensior.

Clematisen härunder heter BABY STAR (säljs också under namnet So Many White Flowers) och kommer från Holland. Hittade min på Lidl för 49 kronor. Nu blommar den för andra gången i år. 
Jag är en totalt misslyckad luktärtsodlerska. I år har jag sått vita och svarta luktärtor i en kruka. Den som hittills kommit upp verkar mer blå än svart.......
 

Och så till sist: Veckans bokhög som bl a innehåller Elly Griffiths 
senaste bok 'En kvinna i blått'. Linda Lomelinos nya bok om pajer
Call me cupcake (Lindas blogg)
och en bok om Mallorca.


Mosaic Monday is back again! It's Maggie at Normandy Life taking over! Very nice.

fredag 15 juli 2016

Underbar höstanemon


Höstanemonen Wild Swan blommar.


och hortensiorna är på G

Två bonusliljor som jag fått när jag beställt martagonliljor
Den mörka heter Landini och den vita liljan får jag kolla upp namnet på.


Lilium candidum - Madonnaliljan fotograferad under en promenad häromdagen. 


Floral Friday Fotos
Favourite weekend flower
Saturday Show Off

fredag 8 juli 2016

Dags för dagliljorna


Jag har en mycket liten trädgård så jag har tagit bort en del dagliljor. Dagliljorna tar plats och breder ut sig på bekostnad av andra växter Så nu förpassas några knallgula och orange dagliljor till komposten.

Krolliljorna sjunger på sista versen, här Moonyeen 


Den lille vännen nedan har besökt oss flera eftermiddagar. Är inte alls rädd utan vi får komma väldigt nära. Och den första höstanemonen har slagit ut idag. 

lördag 2 juli 2016

Juli, semestermånaden

Veckans vackraste i min trädgård: Delad första plats får krolliljorna 
'Blush' och Norrland.


Ja juli är ju den stora semestermånaden i det här landet, så nu sveper lågtrycken in över Västkusten över alla skollediga barn och semesterfirande vuxna, det ena lågtrycket följer det andra. Och jag som klagat över torkan får nu regn i oönskad mängd. Man måste vara observant när man sänder ut önskningar i rymden.....
35 mm i natt bara. Men som synes är läget inte helt hopplöst, solen tittar
fram ibland.


Önskade mig ett nytt broderi nu till sommaren och tänkte bl a på Kaffe Fassett.  Fotot nedan är från Kaffe Fassetts ateljé. Och minsann två broderier som jag så gärna ville ha dök upp på eBay och hos Ehrman Tapestry. Det är broderiet längst ner i mitten jag skall sy. Förra kudden jag sydde är redan bortlovad.


Och härunder broderi nr 2.
 Men jag har bara en ram och tänker inte köpa en till. Så det ena broderiet får sys på fri hand. Det blir spännande.  


Och en stickning från Kim Hargreaves nya bok 'Wilder' håller jag också på med, modell nedan men i annan färgställning. Så nu behöver jag inte vara sysslolös förrän någon gång i november....






















Många hem som finns på sociala medier, hos mäklare och i tidningar ser nästan exakt likadana ut. Och det är inne med grå färg just nu, så alla som tidigare haft vitmålade väggar, tak och golv målar nu sina hem grå. Likriktat? Trendigt? Inte så personligt när alla vill ha samma inredning. Hemmet och speciellt sovrummet skall ha 'hotellkänsla" men när du tar in på hotell skall hotellet och rummet ha 'hemkänsla".....  Så skönt att vara otrendig. Men Gun Nowaks hem i Hudsondalen strax norr om New York  skiljer sig från mängden. Reportaget om Guns hem hittade jag i
 Sköna Hem.


Veckans bokhög från biblioteket och second hand. Sommaren är räddad även om regnet öser ner!