fredag 14 februari 2014

Blommig fredag - Rött och rosa

Alla har vi ju våra favoritfärger och den röda färgen hör kanske inte till mina....... Men vad är mer svenskt än den faluröda stugan?  Här representerad av Gäveskär Fyrplats vid Göteborg. Sista fyrvaktaren här gick i pension 1950 när fyren automatiserades. 



Här är ett collage med foton från 2013 med röda och rosa blommor, de flesta är från min trädgård. Och eftersom det är Alla hjärtans dag idag, så ta en liten chokladbit också. 


Gudrun Sjödén är en färgstark designer och i vårens katalog finns det 
många vackra plagg i rött och rosa...... Fast i ärlighetens namn gillar jag bättre de svart-vita kläderna. 
Här en länk till  Gudrun Sjödéns hemsida. Vårkläderna är fotograferade i Languedoc i Frankrike. Längtar tillbaka dit när jag ser de härliga fotona i katalogen.......


Svagt rosa när den slår ut är den vackra pionen som fått namn efter barnfilmstjärnan Shirley Temple. Shirley dog nu i veckan över 80 år gammal..... Är du medlem i Pionisten, Svenska Pionsällskapet, som bildades 2013? Hemsidan finns här Pionisten, Svenska Pionsällskapet och sällskapet finns också på Facebook.  Pionsällskapet förmedlar pioner till salu från olika odlare runt om i världen till jättefina priser. 
Årets katalog har just kommit ut.....


Hm, det här inlägget känns mer rött än rosa, men det är ju faktiskt Alla Hjärtans Dag idag, så
det får vara så.